На тристранна среща в Министерството на енергетиката между министър Теменужка

...
На тристранна среща в Министерството на енергетиката между министър Теменужка
Коментари Харесай

Интерконекторът България-Гърция ще бъде изграден в срок

На тристранна среща в Министерството на енергетиката сред министър Теменужка Петкова, плановата компания за създаване на междусистемната газова връзка Гърция – България Ай Си Джи Би и строителят на трасето AVAX S.A. бе разискван напредъкът по реализацията на плана и провокациите пред него.

„ IGB е стратегически план освен за Гърция и България, а и за целия район на Югоизточна Европа. Проект, който ще даде опция за действителна диверсификация на източниците за доставка на природен газ “, сподели министър Петкова и прикани за оптималната готовност, която да подсигурява навременното довеждане докрай на междусистемната връзка.

Изпълнителите на строителните действия от AVAX S.A. увериха, че построяването на интерконектора се реализира според най-високите стандарти и ще спазят заложените в контракта периоди.

До края на януари 2020 година би трябвало да бъде приключено построяването на краткотрайни лагери и уреди на всяка работна площадка по цялото трасе на газопровода на българска и на гръцка територия, както и ръководство на дейностите по депозиране на тръбите. Изпълнителят осведоми, че създава проект за поетапна доставка на тръби в сходство с линейния график за строителство и обособява краткотрайни площи за тяхното депозиране. В ход е подготовката на строителни линии и правене на сервитутна линия.

По време на срещата изпълнителят увери, че сега се работи по този начин, че да не бъдат позволени закъснения.

Министър Петкова съобщи готовността на Министерството на енергетиката да спомага за завършването на междусистемната връзка в период, в синергия с плана ТАП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР