На тринайстия ден от началото на руската военна инвазия в

...
На тринайстия ден от началото на руската военна инвазия в
Коментари Харесай

Окупаторите са деморализирани. Украйна твърди, че забавя руската инвазия на юг, изток и север 

На тринайстия ден от началото на съветската военна инвазия в Украйна руснаците не престават да напредват от юг, изток и север, “но темпът на нахлуване на войските се е забавил доста “. Това твърди в свое публично изказване Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представено от Би Би Си.

В него се споделя, че към 6:00 часа локално време във вторник украинските войски не престават да се отбраняват в южния, източния и северния бранш и да държат контрола над столицата Киев и северния град Чернигов .

“Окупаторите са деморализирани и от ден на ден прибягват до грабежи и нарушават разпоредбите на интернационалното филантропично право по отношение на военните спорове ”, твърди Генщабът на Украйна, добавяйки, че противовъздушната защита на страната сполучливо отблъсква ракетни и въздушни удари.

Украинските военни споделят още, че Русия към този момент прибягва до психическа война , заявявайки, че групи от съветски сили са основани, с цел да “провеждат пропагандна активност ” в окупирани територии, с цел да повлияят на локалното население. Би Би Си означи, че не може да удостовери без значение множеството от тези изказвания.
Атаки против Суми и изказвания за убити деца
По-рано през нощта против вторник украински боен разгласи в обществените мрежи, че руснаците са подхванали офанзиви против северния град Суми , който се намира покрай Харков и близо до Киев.

Според оповестено във Facebook видео известието на Дмитро Живицки , който управлява регионалната военна администрация в Суми, след 23:00 часа локално време съветски бойни самолети са нанесли удари по града и близките покрайнини.

“За страдание измежду убитите има деца ”, сподели Живицки, потвърждавайки, че при офанзивите са починали над 10 души, само че Би Би Си отбелязва, че не може да удостовери по самостоятелен метод неговите думи.
Пожари и жертви в Житомир, Николаев и Харков
Украинската държавна Служба за изключителни обстановки заяви във вторник, че цивилните жертви в страната не престават да се усилват, откакто съветските военни са обстрелвали няколко градове през цялата нощ.

В Житомир , ситуиран западно от Киев, в ранните часове на сутринта е сподавен пожар в нефтобаза.

Пожари са избухнали и в няколко жилищни региони в Николаев , където локалните оповестяват за най-малко четирима убити цивилни и други петима, избавени от руините и откарани по неотложност в болница.

При обстрел в Харков са изгорели девет етажа от жилищна постройка. При пожара, който е бушувал повече от четири часа, са починали минимум четирима души, оповестява Би Би Си.
"Режим на тишина " в пет укрински градове
На този декор Русия заявява, че във вторник афишира “режим на тишина ” и е подготвена да обезпечи филантропични коридори в Украйна от 10:00 часа московско време, оповестиха съветски държавни медии.

Те цитират представители на съветското Министерство на защитата, които споделят, че това ще бъде направено за евакуация на цивилни поданици от градовете Киев , Чернигов , Суми , Харков и Мариупол .
Бомбите падат, а хората умират. Как наподобява войната Всичко е под обстрел - градове, домове и хора. Това са фрагментите от Украйна, които получаваме в последните дни.
Повечето от маршрутите за евакуация, предлагани от Москва, са към Русия и Беларус - изискване, което по-рано беше разказано като “неморално ” от държавното управление в Киев. Украйна не е коментирала обществено новата съветска самодейност.

Всеки от предходните опити за евакуация беше несполучлив, като враждуващите страни се упрекваха взаимно, че съзнателно са ги провалили.

Русия стартира война против Украйна на 24 февруари . От началото на нашествието над 1.7 милиона украинци са напуснали страната си в опит да избягат от сраженията. Съобщава се за стотици убити цивилни.

Западът наложи наказания против Русия, а десетки компании прекратиха активността си в страната. Междувременно Организация на обединените нации направи първа стъпка към търсенето на правосъдна отговорност на Москва за дейностите ѝ в Украйна, а третият кръг от руско-украинските договаряния в Беларус приключи без съглашение за преустановяване на огъня.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР