На трима криминално проявени мъже - на 42, 38 и

...
На трима криминално проявени мъже - на 42, 38 и
Коментари Харесай

Закопчаха трима криминално проявени, свили кола

На трима престъпно проявени мъже - на 42, 38 и 32 години, са наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа. Те са задържани, откакто били оповестени за общодържавно търсене по досъдебно произвеждане за кражба на автомобил.

През месец юни, в хода на спецоперация за противопоставяне на закононарушения, свързани с моторни транспортни средства, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи забелязали мъжете - деен престъпен контингент по линия „ незаконно лишаване на МПС “ – да се придвижват към вилна зона „ Малинова котловина “ със „ Saab 9-3 “ със софийска регистрация и „ Range Rover Sport “ с задгранична регистрация.

Полицаите наблюдавали колите и видели, че тримата демонтират регистрационните табели на джипа. В този миг подали звукови и светлинни сигнали и пристъпили към задържането им.

Единият от причинителите обаче се качил на ровъра и потеглил с висока скорост, удряйки челно длъжностен полицейски автомобил, а другите двама побягнали към близката гориста околност. Въпреки опита да бъде спрян, лидерът нараснал скоростта и траял по черен път, влачейки полицейски чиновник в продължение на 15-20 метра и създавайки действителна заплаха за живота му. След като с транспортното средство разрушил стоманен портал на строителен обект, изоставил колата и хукнал към близката гориста околност.

В хода на следствието е открито, че автомобилът с задгранична регистрация е незаконно лишен от паркинг пред столичен хотел на бул. „ Цариградско шосе “. При процесуално-следствените дейности от сааба, употребен от автокрадците като работен, служителите на реда иззели голям брой движимости, съотносими към незаконната им активност.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Тримата арестувани са привлечени като обвинени за осъществено закононарушение по член 346 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР