На три различни места в Гърция пламнаха днес нови пожари:

...
На три различни места в Гърция пламнаха днес нови пожари:
Коментари Харесай

Десетки горски пожари горят в Гърция

На три разнообразни места в Гърция пламнаха през днешния ден нови пожари: един в района на Атика и два на Пелопонес.
През миналите 24 часа противопожарната работа се е присъединила в гасенето на 58 горски пожара на територията на цялата страна.
Преди обяд в западното предградие на Атика Апропиргос избухна горски пожар , който не съставлява заплаха за обитаемоте места в близост. В гасенето участваха 35 пожарникари с 15 противопожарни коли, един пехотен отряд и два хеликоптера.
Пожари има и в северозападната, и в югозападната част на Пелопонес. В област Варда 32-ма пожарникари с 15 пожарни коли и 10 пехотни отряда, 3 самолета и 1 хеликоптер са взели участие в гасенето на огъня. В района на Месина в противопожарните акции са включени 13 пожарникари с 6 коли, 3 самолета и 1 хеликоптер.
На остров Лерос е задържан 20-годишен непознат жител – гражданин на острова, поради подозрение, че е запалил вчерашния пожар, в който изгоряха 49 хектара борова гора.
Генералният секретар по гражданска отбрана на Гърция предизвести, че през днешния ден и на следващия ден съществува висока степен на заплаха от пожари в огромна част от страната.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР