На три големи срещи на върха на световните лидери стана

...
На три големи срещи на върха на световните лидери стана
Коментари Харесай

CNN: Путин става все по-изолиран на световната сцена

На три огромни срещи на върха на международните водачи стана ясно едно: на международната сцена Владимир Путин към този момент е на назад във времето, написа CNN, анализирайки събитията от последната седмица.

Руският президент отхвърли да взе участие в срещи в Азия и беше остро наказан за войната в Украйна, която наподобява е засилила недоволството в света.

Изминалата седмица също по този начин сподели, че Путин става все по-изолиран, крие се в Москва и не желае да се среща даже с водачите на други страни на огромни срещи на върха .
 Путин заседава със Съвета за сигурност на Русия
Путин заседава със Съвета за сигурност на Русия

За първи път от доста време президентът е участвал персонално

CNN цитира Александър Габуев, старши теоретичен помощник във фондация " Карнеги ", който споделя, че измежду аргументите за това са страхът от възможни политически маневри против Путин, в случай че той напусне столицата, манията за персонална сигурност и желанието да се избегнат подиуми на борба, изключително на фона на осезаемите загуби на фронта.

Дори измежду страните, които не са заели твърда позиция по отношение на Русия, има признаци, че търпението им се изчерпва, отбелязва CNN - в случай че не към самата Русия, то към последствията от войната, която тя отприщи: проблемите с енергийната и продоволствената сигурност и възходящата инфлация в този момент нанасят тежък удар върху стопанските системи по света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР