На три години затвор е осъден 58-годишният Любен Уйчев, който

...
На три години затвор е осъден 58-годишният Любен Уйчев, който
Коментари Харесай

Ето каква присъда получи шофьор, прегазил 12-годишно дете на тротоар в Златоград

На три години затвор е наказан 58-годишният Любен Уйчев, който аргументи злополуката, лишила живота на 12-годиишния Митко Крушков в Златоград, оповестиха от Окръжната прокуратура в Смолян.
Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ общ “ режим и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 5 години.
Преди две години, на 31-ви юли, към 17,10 часа в Златоград, Любен Уйчев управлявал лек автомобил „ Пежо Боксер “. По това време на тротоара, покрай хотел „ Александър “ вървели 12-годишното момче, неговите родители и техни познати. В този миг лидерът излязъл от пътното платно, като го напуснал отдясно по посока на придвижването си и блъснал с предната дясна част на автомобила стоящото на тротоара дете. 

Момчето изхвърчало в близката градинката, на към 3-4 метра от мястото, където се намирало с родителите му. Детето незабавно било откарано в болничното заведение на Златоград, само че е умряло от пострадванията си – тежка черепно-мозъчна и шийна контузия.
Според направената сложна експертиза съществена причина за пътното произшествие е скоростта на придвижване на автомобила, която все още на удара е била към 93 км/ч., а позволената скорост в съответния пътен сектор на обитаемото място е 40 км/ч, обозначена с пътен знак. Преди удара бусът събаря един от знаците, а по-късно се врязва и в защитната ограда на тротоара.
Автомобилът спрял на стотина метра от мястото на произшествието. На лидера била взета проба за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, която е негативна.
Присъдата на Окръжния съд в Смолян предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР