На трето място в Европа по темп на растеж се

...
На трето място в Европа по темп на растеж се
Коментари Харесай

Българският застрахователен пазар е в топ 3 по темп на развитие в Европа

На трето място в Европа по ритъм на напредък се подрежда българският осигурителен бранш за 2018 година Пазарът ни е повишен с 13,3% през предходната година, което е над два пъти повече от междинния приръст от 6,2% за Европа. Това сочат данните от класацията на Insurance Europe - федерация, сплотяваща националните застрахователни асоциации на 37 европейски страни.

"Свикнали сме българският бизнес да е обичайно с едни от най-скромните индикатори спрямо европейските си съперници, а позитивните образци да се одобряват по-скоро като изключение. Затова за застрахователния бранш е важен мотив за горделивост в навечерието на празника на застрахователя да се появи в челните места на влиятелната ранглиста на Insurance Europe по няколко индикатора. За нас това е забележимият резултат от напъните на цялата професионална общественост да дават стойностни за хората финансови артикули и услуги, уточни ръководителят на Асоциацията на българските застрахователи Константин Велев. Според него това може да бъде признато като знак за повишаващото се доверие към бранша, за възходящото схващане за изгодите от застраховането

В класацията на Insurance Europe българският осигурителен бранш заема влиятелното второ място за максимален растеж в общото обезпечаване с приръст от +20,1% при приблизително за Европа от +5,7%. Ръстът на изплатените компенсации по общо обезпечаване в България е 12,8%, което е близо 3 пъти по-високо от междинното за Европа нарастване от +4,8%. По този индикатор българското обезпечаване заема 4-то място измежду европейските страни. Здравното обезпечаване в България се развива над 5 пъти по-интензивно, с растеж от +24,7% при междинен за Европа от +4,8%. Така страната ни се подрежда на 4-то място измежду най-растящите пазари на здравно обезпечаване на континента. На фона на свиващите се с -0,7% вложения на застрахователите в Европа, българското обезпечаване бележи изключително важен растеж от 10,9%, което му отрежда второ място на континента, след Турция, и първо място измежду страните в Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР