На третия проучвателен мандат трябва да се гледа като на

...
На третия проучвателен мандат трябва да се гледа като на
Коментари Харесай

Мая Манолова: ИТН да излъчат премиер и основните министри

На третия изследователски мандат би трябвало да се гледа като на втори опит за първи мандат - " ИТН " да вземат участие, да излъчат министър председател и главните министри, само че и да има диалог без доминация на силата, без еднолично налагане и с ясни цели. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова по БТВ.

По думите ѝ в държавното управление би трябвало да влязат непартийни специалисти и да не се залага на политически лица. " Очаквам всяка групировка и всеки водач да си дадат сметка какъв брой в действителност е комплицирана обстановката, в каква неустановеност живеят българските жители. Хората мизерстват и бедстват и това наесен ще е още по-видно ", разяснява Манолова, като изрази увереност, че политиците ще надмогнат егото си.

Като ръководител на комисията по проверка тя разяснява проблема с цените на тока за бизнеса, които доближиха рекордни равнища: " Поканихме всички виновни институции и се оказа, че българската енергетика е безусловно на самотек и отговорни и виновни няма ".

По думите ѝ не е ясно кой е взел решението България да се причисли към енергийната система на Европейски Съюз през Гърция, като единствено това е довело до скок на борсовата цена от 156 лева на 330 лева на мегаватчас. В същото време тя означи, че е необяснимо за какво " Марица-изток 2 " с 8 блока и големи задължения е взел участие единствено с два от тях на свободния пазар.

Според плановете на бизнеса от 27 юли до 5 август 56 млн. лв. са конфискувани допълнително от компаниите и огромни промишлени предприятия са прекратили своята активност.

" Пазар " не значи липса на регулация, КЕВР във връзка с самостоятелната енергийна борса не си е на мястото, те са проспали този проблем ", разяснява Манолова и изрази вяра, че прокуратурата ще се намеси.

Утре комисията ще изслушва новото управление на " Автомагистрали " по негово предпочитание, тъй като " там безобразията с използването на ин хаус не престават ". Постъпил е и " сигнал за рекет върху компания в границите на над 2 млн. евро, написани под формата на цесия ".

" В края на предходната седмица преглеждахме сигнал за рекет върху по-малка компания в Пловдив, където от името на кмета са желали прекачване на бизнес против това да не ѝ бъде отнето разрешителното. То е било отнето ", уточни Манолова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР