На трети юни президентът на САЩ подписа указ за разширяване

...
На трети юни президентът на САЩ подписа указ за разширяване
Коментари Харесай

Джо Байдън забрани на американците да инвестират в 59 китайски компании, включително и в Huawei

На трети юни президентът на Съединени американски щати подписа декрет за разширение възбраната за вложение на фирмите и жителите на Съединени американски щати в огромен брой китайски компании. Новият документ включва лист от 59 китайски компании, които съгласно американското държавно управление са свързани с въоръжените сили, разузнаването или държавното управление на Китай. В новия лист са включени Huawei и трите най-големи китайски телекомуникационни компании.

Забраната влиза в действие от втори август тази година . От този миг нататък вложителите ще имат разположение една година, с цел да изтегляте дяловете си от включените в този нов черен лист китайски компании. Това предписание на Байдън на процедура е редактиран вид на указа на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който някои компании оспориха в съдилищата, което обърка вложителите.

Много от фирмите, които в този момент са включени в по този начин наречения лист на Байдън , преди този момент бяха включени в на администрацията на Тръмп. Сред тях са телекомуникационните компании China Mobile Communications, China Unicom и China Telecommunications. В същия лист са включени отбранителните и аерокосмическите компании Aviation Industry Corp. of China, China North Industries Group и други. Под тези наказания попадна и известният производител на охранителни камери Hikvision.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР