На традиционно Великденско бдение в базиликата Св. Петър снощи папа

...
На традиционно Великденско бдение в базиликата Св. Петър снощи папа
Коментари Харесай

Папа Франциск призова вярващите да отхвърлят блясъка на богатството

На обичайно Великденско бдение в базиликата " Св. Петър " нощес папа Франциск прикани вярващите да се съпротивляват на цинизма и преследването на блясъка на благосъстоянието, като заобикалят да търсят смисъла на живота в преходните неща, съобщи АП.

" Не погребвайте вярата ", прикани папата, отбелязвайки, че когато нещата вървят на зле " се отчайваме и започваме да имаме вяра, че гибелта е по-силна от живота ". " Ставаме цинични, отрицателни и падаме духом ", добави Франциск. За християните Великден е ден на наслада и вяра, тъй като отбелязва тяхното поверие, че Исус е победил гибелта посредством възкресението, откакто е бил разпънат, отбелязва АП.

" Грехът прелъстява, дава обещание нещата бързо и елементарно, благополучие и триумф, само че оставя единствено самотност и гибел ", сподели папата. " Грехът е търсене на живот измежду мъртвите, търсене на смисъла на живота в преходните неща ". " Защо да не предпочетем Исус, същинската светлина, пред блясъка на благосъстоянието, кариерата, гордостта и удоволствията? ", прикани Франциск.
В началото на бдението папата внесе постепенно запалена свещ в базиликата, където светлините бяха угасени, преди да бъдат запалени ненадейно. Пред стъпалата на олтара бяха събрани кардинали, а зад тях на скамейките се намираха дипломати и съпругите им, редови католици, туристи и поклонници. Освен тях в базиликата бяха и осем възрастни от Италия, Албания, Еквадор, Индонезия и Перу, които папата покръсти по време на литургията. Кулминацията на Страстната седмица ще бъде обичайното обръщение и благословия " Урби ет Орби " (Към града и към света), които Франциск ще насочи през днешния ден, точно на католическия Великден, на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР