На този свят има толкова много хора, които се обичат,

...
На този свят има толкова много хора, които се обичат,
Коментари Харесай

В истинската любов няма място за безразличие, гордост и лъжи

На този свят има толкоз доста хора, които се обичат, само че не са дружно. По една или друга причина те са разграничени от различен. Но на този свят има и толкоз доста връзки, в които няма обич. Няма почитание. Липсва доверие. Грижа. Внимание. Да живееш с човек, в който не си влюбена и който даже не обичаш (да си влюбен и да обичаш са две разнообразни неща), е мъчително.  

Но заради боязън от самотност, неустановеност и куп други оправдания оставаме в клетката, в която сме нещастни и обезверени.

Фалшивата обич е съвременна. Да живееш с човек към който нямаш никакви усеща се трансформира последните години в наклонност. Любовта е сменена с ползите. Ценностите и моралът са от дълго време забравени от обществото. И материализмът от ден на ден измества човешките връзки учредени на усеща и страсти.

Ето по какво да познаеш, че той не те обича, макар че сте във връзка

Не се интересува от възприятията ти

Знаеш, скъпа по какъв начин е в любовта. В онази същинска и мощна обич. Ако ти плачеш, твоят сътрудник плаче също с теб. Ако ти се радваш, той е по-щастлив даже и от теб. Това е. Останалата е… Тъжна. Болезнена. Фалшива. И толкоз ненужна.

Ако той не се интересува от възприятията ти и в никакъв случай не те пита по какъв начин се чувстваш, какво изпитваш. Никога не се интересува дали те наранява с държанието си, а когато очите ти се пълнят със сълзи, като че ли той обръща взор встрани и се преструва, че няма нищо.

Ако в действителност те обичаше, единствено при мисълта, че тъгуваш или някой те е наранил, сърцето му щеше да се къса и нямаше да те остави, до момента в който не научи истината. Ако любовта му беше същинска, той щеше да направи всичко, даже и невъзможното, с цел да те накара да се чувстваш по-добре. Но уви – той отвръща взор встрани. Сякаш си невидима за него. Та запитвам се, това обич ли е?

Не ти споделя нищо за себе си  

Любовта се крие в споделеността. В това да нямаш самообладание да се прибереш у дома и да споделиш на обичаната си по какъв начин е минал денят ти. Ако той те обича същински няма да се постанова да го заливаш с въпроси за него самият. Той самичък ще желае да ти опише всичко за себе си. За страховете си, за фантазиите си.

Той самичък ще желае да се отвори пред теб и да показа дребния си свят с теб. Да, скъпа, това е същинската обич. Останалото е фалш. Измислица. Лъжа.

Той освен ще желае да показа за фантазиите си на теб, само че също по този начин ще разкрие и предишното си. Въпреки че е доста деликатна тематика, когато един, той желае да му показа всичко за себе си. И не, това няма да го направи уязвим, нито слаб. Това ще направи любовта сред вас още по-силна и същинска.

Не желае да разбере нищо за теб

Още един симптом, който демонстрира, че. Колко пъти той е питал съответно неща, свързани с теб? Колко пъти той се е интересувал от това какво се случва в живота ти? Какво проекти за бъдещето имаш? И колкото и да звучи клиширано, кой е обичания ти цвят? Песен? Филм?

Да, вие сте възрастни, само че това не е опрощение да не се интересува от теб неща. Защото в случай че се интересува от тях, се интересува и от теб самата. Но в случай че в никакъв случай не ти задава сходни въпроси, то тогава този човек демонстрира ли някакъв интерес към теб? И изобщо желае ли да те опознае?

Ти си постоянно тази, която задава въпроси. Винаги тази, която се тормози да не наподобява в неговите очи нахална и любопитна. Защото ти не питаш от любознание, а от предпочитание да опознаеш повече твоя сътрудник. И е изцяло обикновено.

Не те търси първи и не желае да прекарва време с теб

Може би това звучи много неприятно и жестоко. Но е и самата истина и индикатор за неговите усеща към теб. Ако той в никакъв случай не те търси първи и постоянно ти си тази, която му звъниш или пишеш известие. Ти си тази, която го кани да излезете на среща и тази, която има желанието да прекарвате повече време дружно – това е явен знак, че неговият интерес към теб не е изключително огромен. Също като и възприятията му.

Защото не е допустимо да обичаш една жена същински, а да се държиш по този начин с нея, като че ли ти е изцяло безразлична. Или пък го прави от горделивост?  В любовта няма място за равнодушие. Няма място за горделивост. Нито за неистини.

Вижте още⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР