На този етап в област Пазарджик няма да бъде обявено

...
На този етап в област Пазарджик няма да бъде обявено
Коментари Харесай

Няма да бъде обявявано бедствено положение в Пазарджик, засега


На този стадий в област Пазарджик няма да бъде оповестено отчасти бедствено състояние. Решението беше взето през днешния ден на съвещание на Областния щаб за отбрана при злополучие, свикано изключително от регионалния шеф Стефан Мирев, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

„ Становищата на общо деветте общински щабове за отбрана при бедствия, които заседаваха тази заран по мое гледище, са на този стадий в съответните общини да не се афишира бедствено състояние, а да се изчака 3 януари 2018 година, когато изтича срокът за обжалване за избор на оператор на новото хранилище пред Върховен административен съд ”, съобщи по време на съвещанието регионалният шеф Мирев.

По думите на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пазарджик Костадин Гешев, не съществуват законови спънки от 1 януари 2018 година, Регионалното хранилище за област Пазарджик да проработи. Комплексното позволение за употреба на новото районно хранилище е издадено на 04.12.2017г., като в него е посочена за оператор община Пазарджик. Нейно е задължението да сътвори организация за приемането на твърдите битови боклуци от деветте общини от районното съдружие.

Към момента фактическите условия и осъщественият от регионалния щаб разбор и оценка на обстановката не допускат оповестяване на отчасти бедствено състояние на територията на девет общини в област Пазарджик. В случай на смяна на обстановката, регионалният и общинските щабовете ще заседават още веднъж. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР