На този етап трябва да бъде започната и проведена процедурата

...
На този етап трябва да бъде започната и проведена процедурата
Коментари Харесай

Рая Назарян : Нов състав на ВСС трябва да избере новия главен прокурор

На този стадий би трябвало да бъде стартирана и извършена процедурата за избор на нов състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), който след това да избере нов основен прокурор. До тогава краткотрайно изпълняващ длъжността ще извършва пълномощията на основен прокурор. Това сподели националният представител от ГЕРБ- Рая Назарян, по отношение на указа за освобождението на от поста на основен прокурор.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 467
„ В последните промени, които приехме в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, категорично Народното събрание реши, че би трябвало да бъде извършен напълно нов избор на членове на Висш съдебен съвет, които е редно да изберат новия основен прокурор “, уточни Назарян. 

Тя напомни, че към този момент има обявено желание Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да се събере на съвещание още през днешния ден, с цел да разиска въпроса за установяване на краткотрайно изпълняващ длъжността на началник на държавното обвиняване. 

„ По отношение на отстраняването Висш съдебен съвет взе решение и президентът извърши своите пълномощия по Конституция и в къс период издаде декрет, с който към този момент е реалност отстраняването на “, уточни тя. 

По думите ѝ конституционните промени са в ход, само че за тях ще би трябвало време. И добави, че те не могат да бъдат признати в подобен къс период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР