На този етап нямаме причина да се радваме, че проектът

...
На този етап нямаме причина да се радваме, че проектът
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: На този етап нямаме причина да се радваме, че проектът за модернизация на спешната помощ е тръгнал

„ На този стадий нямаме причина да се радваме, че планът за модернизация на незабавната помощ е тръгнал, има закъснение в предходни месеци. Ние се опитваме да наваксаме забавянето ”. Това съобщи пред NOVA заместник-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.



„ Европейски Съюз е решил да подари на България 84 милиона евро, с цел да може нашата страна да си обнови системата на незабавната помощ, текат предпроектни процедури. Местата, на които ще бъде вложено с тези пари, са над 200 ”, изясни доктор Ненков.

„ В Министерството на здравеопазването е осъществена голяма работа. Всички тези над 200 точки са обходени, забелязано е от какво има потребност и сега се приготвя документите за този планове. През декември би трябвало да подадем документите, с цел да започва този план ”, посочи той.

" Работи се върху стандарта за незабавна медицина, напълно скоро ще бъде подготвен ", заяви още доктор Ненков. 

Д-р Ненков разяснява и появилата се информация, че ще има предел на ражданията. „ Няма по какъв начин да има предел на ражданията, това не е съществено, това е някакво неразбирателство ”, акцентира той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР