На този етап няма установени бежанци на територията на България,

...
На този етап няма установени бежанци на територията на България,
Коментари Харесай

Няма бежанци у нас със съмнение за коронавирус

На този стадий няма открити бежанци на територията на България , които да се нуждаят от здравна помощ поради ковид.

Това стана ясно от присъединяване на Ники Николов от дирекция " Миграция " на брифинг в Министерски съвет.

Миграционната конюнктура сега е спокойна , няма нарастване на натиска на границата. От началото на годината 200 непознати жители са влезнали в страната .

Спрямо всеки един се ползва карантинен интервал, като в това число за 14 дни той не може да се среща с юристи и представители на неправителствени организации . Осигурени са им всички условия, в това число ежедневни медицински прегледи, с които да се открива положението им. Има подготвеност при прояви на вирусна зараза, да им бъде предоставена здравна помощ .

След свалянето на карантината, бежанците ще би трябвало да минат по канален ред - за тези, които желаят да подадат молба за леговище, след което се поемат от Агенцията по бежанците.

Николов изясни, че за непрекъснато и дълготрайно пребиваващите чужденци, както и за жителите на Европейски Съюз и техните фамилии, се ползва автоматизирано удължение на периода за документите със периода на изключителното състояние.

Чужденците, които обитават с документи със период до 1 година , би трябвало да подхващат съответните ограничения по удължение на разрешителното си за престой до 14 дни след приключване на периода на изключителното състояние . Разпоредбата важи и за чужденците, които все още не се намират на територията на България, такива да вземем за пример са турските студенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР