На този етап няма условия за създаване на здравен пункт

...
На този етап няма условия за създаване на здравен пункт
Коментари Харесай

Няма условия за създаване на здравен пункт на ГКПП - Стрезимировци

На този стадий няма условия за основаване на здравен пункт на Граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ Стрезимировци. Това е декларирал шефът на РЗИ - Перник доктор Юри Торнев по време на Съвет за здравно обезпечаване при бедствия, повреди и произшествия, заяви пресцентърът на регионалната администрация. Според Торнев са нужни две пространства - едното за медицинските чиновници, другото за изолатор.

Трябва да се обясни междуинституционално кой ще обезпечи медицинският пункт, счита Торнев. По думите му в Трън няма болница, а само Спешен център, който разполага с един екип, обслужващ 52 обитаеми места в общината. РЗИ пък има единствено 18 здравни инспектори, които са извънредно незадоволителни.

Основният поток на входа в България е по дестинации от Турция за Сърбия, Румъния и България

Служителите на граничния пункт към този момент разполагат с защитни маски, ръкавици и дезинфектанти, снабдени са и с брошури за профилактика и предотвратяване от разпространяване на ковид.

В случай, че бъде открито в региона лице, притежател на вируса, превозването на заболелия се реализира от Центъра за незабавна помощ до МБАЛ "Рахила Ангелова ".

В момента пернишката болница разполага с 15 кревати в Инфекциозно поделение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отделен салон за пасажерите, идващи на Летище София от рискови дестинации

Д-р Торнев сподели, че на този стадий няма съображение за терзание, а на уеб страницата на Националния център за заразни и паразитни заболявания е оповестена цялата информация за превантивните ограничения против разпространяването на вируса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР