На този етап няма условия за създаване на медицински пункт

...
На този етап няма условия за създаване на медицински пункт
Коментари Харесай

Няма да създават медицински пункт на ГКПП Стрезимировци

На този стадий няма условия за основаване на медицински пункт на Граничния контролно-пропускателен пункт " Стрезимировци " . Това съобщи шефът на РЗИ - Перник доктор Юри Торнев , представен от БНР.

Това стана ясно по време на съвещанието при регионалния шеф на Перник съвещание по отношение на подхванатите ограничения против разпространяването на ковид.

По думите на Торнев за разкриването на подобен пункт са нужни две пространства - едното за медицинските чиновници, другото за изолатор. Трябвало да се обясни и кой ще обезпечи медицинският пункт.

В най-близкия град Трън няма болница, а единствено Спешен център. Той разполага с един екип, обслужващ 52 обитаеми места в общината. РЗИ пък има единствено 18 здравни инспектори.

По думите на Торнев чиновниците на граничния пункт към този момент разполагат с защитни маски, ръкавици и дезинфектанти , снабдени са и с брошури за профилактика и предотвратяване от разпространяване на ковид.

В случай, че на територията на региона бъде открито лице, притежател на вируса, превозването му ще се реализира от Центъра за незабавна помощ до МБАЛ " Рахила Ангелова ". Инфекциозното поделение на болничното заведение сега разполага с 15 кревати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР