На този етап няма как да бъдат удовлетворени исканията на

...
На този етап няма как да бъдат удовлетворени исканията на
Коментари Харесай

Заплата от 900 лв. за медицинските сестри е мираж

На този стадий няма по какъв начин да бъдат задоволени настояванията на медицинските сестри за стартова заплата от 900-950 лева, съобщи пред БНР доктор Васислав Петров – ръководител на Сдружението на регионалните лечебни заведения.

„ В регионалните лечебни заведения още веднъж направихме разбор. В доста от тях средствата, които сега се заработват като клинични пътеки и се дават от Министерството за опазването на здравето по Наредба 3, т.е. действия, които не се заплащат от Здравната каса – средствата, с които разполагаме, не доближават за повишение на заплатите в такива размери “, безапелационен бе той в предаването " Неделя 150 ".

За обещаните 200 млн. лева повече за следващата година доктор Петров означи: „ Никой не споделя, че разпределението ще бъде примерно 10% нарастване на всички клинични пътеки. Тепърва ще се договарят Лекарският съюз и Здравната каса коя пътека с какъв брой ще бъде увеличена. Ние можем да създадем разбори и да забележим какво ще бъде повишението на средствата, които ние ще получаваме от НЗОК и оттова да създадем разбор какви нараствания на заплатите на сестри и лекари можем да създадем “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР