На този етап непосредствено над кораба Мопанг“ се виждат остатъчни

...
На този етап непосредствено над кораба Мопанг“ се виждат остатъчни
Коментари Харесай

МОСВ и "Морска администрация": Разливът край Созопол е овладян


„ На този стадий директно над кораба „ Мопанг “ се виждат остатъчни дребни нефтени петна, с диаметър към 20 см. От Морска администрация ме увериха, че обстановката е овладяна “, сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов. Днес той  инспектира мястото на потъналия американски транспортен съд в акваторията на Созопол, дружно с директора  на ИА „ Морска администрация “ капитан Живко Питров.

Министър Димов заяви, че са излезли контролните проби, които бяха взети от БД „ Черноморски регион “ на 22 август. Те са от Централния плаж в Созопол, на една миля във вътрешността при Черноморец, над самия транспортен съд и до потъналия кораб. „ Естествено пробите, които са до и над кораба демонстрират, че има нефтопродукти, само че от Централния плаж на Созопол и на миля  навътре – няма никакви отклонения “, уточни той.

Взета по сигнал изключителна проба от плажа „ Корал “ също демонстрира, че водата е чиста, сподели министърът. Той увери, че Министерство на околната среда и водите ще продължи да следи положението на водите в региона. 

Директорът на „ Морска администрация “ кап. Живко Петров удостовери, че  ситуацията е под надзор и е овладяна. „ Следим и със спътник, през днешния ден съм получил следващата фотография от Европейската организация за морска сигурност “.

Другата седмица, когато приключат подготвителните действия и се слагат всички укрепителни уреди, стартира източването на горивото от потъналия транспортен съд, сподели кап. Петров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР