На този етап не виждам успеваемост на подобно начинание. Това

...
На този етап не виждам успеваемост на подобно начинание. Това
Коментари Харесай

Политолог: Математиката на БСП и ДПС няма да излезе

На този стадий не виждам успеваемост на сходно начинание. Това сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка поръчката на опозицията за избор на съмнение против държавното управление.

Стана ясно, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще се съберат, ще приказват, поканиха и "Воля ". Практически се пробват да уравновесят везните, да се получи някакъв цуг-цванг, да няма потребен ход и да се покаже на ГЕРБ и на Патриотите, че има опълчване в Народното събрание, което заплашва тяхната непоклатимост. Това може би са проектите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. На този стадий не считам за постижими сходни неща – тяхната математика няма да излезе заради простата причина, че те самите не съставляват опция, съобщи Стефанов.

Искането на избор на съмнение значи, че ще се стигне до някаква сериозна точка, в която има някакво сериозно болшинство, готово да поеме ръководството на страната и да предложи опция от до, освен да желае някой различен да не е, а той да е. Трябва да дадеш учредения за какво по този начин, с какво си ти по-различен, какви са твоите проекти, оферти. Удобен миг за това би бил Законът за държавния бюджет, обаче не слушам нищо сходно – там не се случва никакво опълчване и изостряне на дебата. Смятам, че просто се употребява момента поради насъбраното напрежение по корупционни и шуробаджанашки кавги. Това по-скоро е упражнение, избор на съмнение, който цели да преброи съперниците и последователите на ръководещата коалиция и оттова да се създадат сметки за вероятно деконструиране на обединението, уточни политическият анализатор.

Той разяснява и думите на проф. Димитър Тадаръков, че има първи проблясъци на тирания и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган Ахмед Демир Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово,... към профила може да се завърне в политиката. Знаем мантрата, че Ахмед Доган имал най-развитите инстинкти в България и когато имало заплаха за демократичната народна власт в България, той се завръщал, с цел да възвърне салдото и да няма заплаха за институциите. Смятам това за пресилено и пресилено, един доста добър опит за самореклама, защото всички други политици имат вяра в тази мантра, повтарят я и се опасяват от сянката му дори. Реалната тежест на Движение за права и свободи я виждаме в Народното събрание и в случай че някой твърди, че има по-голяма тежест, би трябвало да ни убеди посредством избори. Всичко останало са спекулации, клюки и градски митове. Иначе поръчката на Движение за права и свободи за ремонт на обединението е естествена за опозиционна партия. Всички опозиционни партии би трябвало да се държат по този начин – да държат ръководещите в напрежение. Обаче основанията им в тази ситуация да повдигат сходни тематики просто са несериозни. Трябва да предложиш ясна опция по наболели публични проблеми, и то в песрспектива. А сега такива неща не виждаме, акцентира Стефанов.

По думите му изострянето на дебата сред Движение за права и свободи и Обединените патриоти е следващата проява на същинско недоумение на нашите политици какво е присъщо за политическото държание и говорене. Същността на политическото говорене е да реализира контакт сред жителите и ръководещите. Заиграването със страховете на хората не водят до на никое място, с изключение на до нагнетяване на напрежението. Когато тегля чертата, желая да схвана каква е тъкмо разликата сред Движение за права и свободи и Патриотите. В един миг се оказа, че Движение за права и свободи са доста по-радикални в говоренето си от Патриотите. Призоваването надали не на всенародно недоволство е безусловно пресилено и сходен вид говорене по нищо не се разграничава от езика на омразата, който е упрекнат, че е употребявал Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила, сподели още Любомир Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР