На този етап не се налага затягане на мерките или

...
На този етап не се налага затягане на мерките или
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с прогноза за възможна забрана да се забрани излизането от вкъщи

На този стадий не се постанова стягане на ограниченията или слагане на нови такива, а е значимо да се съблюдават към този момент наложените такива. Това съобщи в ефира на Нова тв основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

БЛИЦ напомня, че

Запитан какъв брой дълго можем да поемаме над 500 случая, в случай че това е наклонност, той отговори: "Средно за България много дълго може да издържим. Имаме претовареност от 14-15% на леглата даже при такива рекордни болни ".

"Това не значи, че на обособени места няма да има сериозни обстановки. Бих показал Бургас и до известна степен Благоевград като сериозни градове. Разбира се, и там има разновидности какво да вършим и да ангажираме нови лечебни заведения ", сподели доцент Кунчев.

На въпрос ще се сложи ли мярка за маски навън, той отвърна: "Всичко е на масата и всичко се разисква. Разбира се, щом всички други страни вкарват ограничения, и ние ще го обсъдим. На този стадий не се постанова коренна смяна в ограниченията ".

"Все повече си мисля, че не е концепцията да се поставят нови и нови ограничения, а да се съблюдават старите. Ако не се съблюдават ограниченията, каквото и да вършим, резултатът няма да е нужен ", сподели още доцент Кунчев.

По тематиката ще се стигне ли до възбрана единствено за възрастните хора да излизат от у дома, той съобщи: "Виждате, че в групата на умрелите огромна част са хора над 65 година И двата разновидността са вероятни. Не са доста леки, тъй като основават усложнения на фамилиите. Ако го наложи обстановката, ще го създадем ".

По думите му кихането единствено по себе си не е признак на ковид, защото сме в разгара на доста други респираторни инфекции и се среща постоянно. "Симптомите са отмалялост, температура, прояви от страна на горните дихателни пътища като кашлица, затруднено дишане, зной и загуба на аромат и усет ", посочи основният държавен здравен контрольор.

На въпрос коя терапия се употребява у нас, доцент Кунчев сподели: "България поръча ремдесивир и ще получи 2500 дози по поръчката, проведена от Европейска комисия. 2800 флакона още преди този момент са разпоредени. Всяка една болница у нас лекува със същите лекарства, с които е лекуван и Тръмп - ремдесивир, дексаметазон ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР