На този етап извънредно положение не се налага. Това становище

...
На този етап извънредно положение не се налага. Това становище
Коментари Харесай

Борисов: На този етап извънредно положение не се налага

На този стадий изключително състояние не се постанова . Това мнение сплоти министър председателят Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Тримата организираха среща в Министерския съвет, оповестиха от Министерския съвет.

От известието не излиза наяве дали ще бъдат анулирани рестриктивните мерки до 31 август. Едно от тях е спортните срещи да се играят на празни игрища.
 До 31 август мачовете се играят без аудитория
До 31 август мачовете се играят без аудитория

Персоналът във фитнесите да е с маски

Болниците и медицинските екипи остават в цялостна подготвеност за диагностика и лекуване на пациентите с COVID-19 . Те разполагат с цялата нужна инсталация, има и задоволително кревати в интензивните отделения, рапортува министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на среща с премиера Бойко Борисов.

Ситуацията в страната е под надзор, има основана прецизна съгласуваност на всички звена в системата , в това число и със Спешната помощ.

Борисов съобщи, че няма да бъдат налагани съществени ограничавания. " Така че нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора. Болниците могат да устоят ", посочи Борисов на 4 август 2020 година

Фалшивите вести за стягане на ограниченията и за въвеждане на изключително положени да бъдат опровергани с обстоятелства, изиска Борисов.

Вирусът към този момент се популяризира по-лесно, дифузно, към момента в света не са открити лекуване и ваксина. Изключително значимо остава спазването на дисциплинираност, отдалеченост и стерилизация, посочи Борисов.

Здравният министър рапортува на премиера за последните зародили случаи на инфектирани с ковид в дома за възрастни хора в Русе. За случаите във Варна е сезирана прокуратура.

По заболеваемост на Балканите България е единствено след Гърция, съобщи доктор Кунчев. С повече случаи са Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония. " Само че от през днешния ден Гърция връща още веднъж щаба си. Така че ние с най-меките ограничения в Европа сме предпоследни на Балканите ", посочи Борисов.

На срещата бе изтъкната и едномилионната проява в Германия против ограниченията. Не бе пропусната и едномилионната проява в Израел. Тези митинги значат, че след 6 месеца умората у хората е доста огромна и те все по-трудно ще одобряват внезапно ограничаващи ограничения , добави доцент Ангел Кунчев.

Премиерът настоя прецизно да се следи за изплащането на спомагателните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички чиновници на първа линия в битката с COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР