На този етап има със сигурност трима футболисти на Левски,

...
На този етап има със сигурност трима футболисти на Левски,
Коментари Харесай

Ясни са тримата играчи на Левски, които отказаха да си намалят заплатите

На този стадий има сигурно трима футболисти на Левски, които отхвърлят да подпишат анекс към договорите си, с цел да си понижат заплатата. Това са Дени Алар, Нуно Рейш и Франко Мазурек, научи Sportal.bg. Както е известно, изпълнителният шеф Павел Колев, приказва с всички играчи на " сините ", с цел да ги убеди да си понижат възнагражденията за интервала, в който не се тренира и играе поради вируса Covid -19, безусловно блокирал спорта в целия свят.
 От Левски: Заплатите на футболистите ще бъдат понижени с 50%
Колев, спортният шеф Ивайло Петков и треньорът Петър Хубчев, също участваха в диалозите с играчите. Причината на тримата чужденци е повече от ясна. На този стадий няма публично мнение от ФИФА или УЕФА, което да може да принуди даден играч да направи подобен компромис. Освен това " сините " са платили едвам 50% от месечните хонорари на играчите за тази календарна година, а поради пандемията, шампионата и подготвителния развой на футболистите бяха спрени на 13 март.
 Левски - Ружомберок 2:0 @@@

Финансовите проблеми на " сините " пристигнаха след отнемането на лиценза на генералния спонсор " Национална лотария " през януари. От този интервал доникъде на март над 1,2 милиона лв. влязоха в касата на Левски от продажба на абонаментни карти, билети, продукти и дарения, откакто " сините " почитатели се активизираха, с цел да се опитат да оказват помощ на клуба.
 Царско село - Левски @@@

Футболистите били склони да се съгласят на предлагането на Колев, в случай че вероятно бъдае заплатен остатъка за месец януари и заплатата за февруари. На този стадий обаче това няма по какъв начин да се случи, защото 26-кратните първенци нямат никакъв доход, а събраните пари от дарения са само за заплащането на месечната вноска към Национална агенция за приходите от 143 000 лв..
 Левски заплати вноската към Национална агенция за приходите за март
Директорът на " сините " разгласи в изявление, че с още трима играчи не се е схванал за този анекс, до момента в който българите, отпред с Живко Миланов, Николай Михайлов, Станислав Костов, Иван Горанов, Мартин Райнов и компания, незабавно влезнали в ситуацията на обичания им клуб. Фактът че симпатизират на Левски от деца, като една от фантазиите им е била да носят екипа на славния отбор, най-вероятно е в основата на тяхното решение.
 Звездите на Левски се отхвърлят от голяма сума в интерес на клуба
Интересното е, че Милан Миятович е бил убеждаван от своя сътрудник да не подписва този анекс. Стражът първо отказал, само че по-късно взел решение, че няма по какъв начин да се дели от колектива.
Черногорският национал обаче не останал удивен, че откакто подписал и схванал, че трима от съотборниците му отказали да парафират анексите.
 Павел Колев се чуди: Трябва ли играчите да взимат заплати, като няма мачове?
Павел Колев, който има за цел да избави клуба, към този момент няколко пъти пропагандира клубовете да влязат в разговор и да вземат единомислещо решение за намаляването на заплащането на играчите в интервал на пандемия, когато на процедура не практикуват своята специалност.
 Жейнов: Инициативата за заплатите би трябвало да идва от играчите, може да се стигне до съд (видео) Един от водещите футболни сътрудници в България Николай Жейнов пък е безапелационен, че сходно предложение би трябвало да идва от играчите, а не от управлението на Левски, което рискува да бъдат заведени нови каузи против клуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР