На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата

...
На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата
Коментари Харесай

На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата 2021 г.

На този стадий е невероятно посрещането в хотелите на Новата 2021 г.  Това каза министърът на туризма Марияна Николова , до момента в който инспектира спазването на противоепидемините ограничения в хотелите и ски-зона Банско.

Министър Николова бе безапелационна, че  заведенията за хранене на хотелите ще работят единствено до 22.00 ч. , като предложи да бъде обезпечен заменен режим за изхранването, с цел да може да се избегне всяко скупчване на хора.

„ Всеки ден следим ситуацията следим я точно във връзка с това да забележим какъв брой понижават бройките и какви са опциите вероятно след Нова година да отпуснем ограниченията ”, добави тя и допълни, че в  компетенциите на РЗИ и БАБХ е да ревизират съблюдават ли се разпоредбите .

„ На всички ни се желае да имаме опция да посрещнем нова година в границите на естествения час, само че на този стадий такова решение няма, така като  към момента картината не го разрешава . Има ли друго в допълнение решение то ще бъде разисквано от щаба ”, сподели министър Николова, представена от БГНЕС.

Едва 30 на 100 е заетостта в хотелите.  „ Планините се предлагат и от СЗО и нашата дисциплинираност ще помогне ние да имаме зиме сезон на вътрешен туризъм ”, добави министър Николова. Тя предвижда, че с изключение на българи, туристи ще дойдат и от балканските страни, тъй като е допустимо напредването с коли по здравните коридори. Според нея  много е значима самодисциплината  и съобщи, че  няма да допусне да има скупчване на хора .

„ Имаме самостоятелни резервации, множеството са такива и ще стават в последната минута. Към сегашния миг имаме забележителен спад от 70%, само че аз чакам по празниците да имаме спомагателни резервации ”, приключи Николова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР