На този етап България няма да финансира този изключително важен

...
На този етап България няма да финансира този изключително важен
Коментари Харесай

На този етап България няма да финансира АМ Струма през Кресненското дефиле

На този стадий България няма да финансира този извънредно значим инфраструктурен и комплициран план през Кресненското дефиле с българско национално финансиране, увери особено пред Българска национална телевизия шефът на борда на шефовете на АПИ Георги Терзийски. Сложното решение съгласно него е било взето след необятно публично допитване, както и въз основата на експертна оценка, а точно България да изтегли документите си за кохезионно финансиране, защото желае да отговори на по-високите екологични условия, които заложи новата Европейска комисия към инфраструктурните планове.

Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ: Не стартира ново планиране, по-скоро се набелязват нови ограничения и цели. Това ще включва както рационализация на водостоци и създаване на мрежи, по този начин и действия по възстановяване на организацията на придвижването във дефилето за повишение на сигурността на придвижване. Това не е отвод нито от европейско финансиране, нито от разбирането и от настройката, че този план е предпочитан за страната.
До края на годината България ще направи всичко належащо, с цел да може да подаде още веднъж документи за европейско финансиране. За да не изтърве европейските средства от този програмен интервал, от АПИ ще предложат на Брюксел други инфраструктурни планове, които сега България построява.
 Оттегляме настояването за еврофинансиране на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле Оттегляме настояването за еврофинансиране на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле
България отдръпва апликационната форма за Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле, само че не се отхвърля от плана, оповестиха от АПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР