На този ден през 2006 г. ФИФА включва гола на

...
На този ден през 2006 г. ФИФА включва гола на
Коментари Харесай

На този ден ФИФА включва гола на Лечков срещу Германия в Топ 50 на Световните първенства

На този ден през 2006 година ФИФА включва гола на Йордан Лечков против Германия в Топ 50 на Световните шампионати. 
Изпълнението на Лечков с глава на 10 юли 1994 година попада измежду Топ 50 в историята на Световните шампионати в класацията " Гол на столетието ". Попадението на именития халф е оповестено в формалния уебсайт на ФИФА за Световното състезание в Германия. Лечков се подрежда в влиятелната ранглиста до имена като Диего Марадона, Пеле, Гаринча, Боби Чарлтън, Сократес, Йохан Кройф, Лотар Матеус и други.

На 27 май 1850 година популацията в Белоградчишко се подвига на въстание. Поредният протест на българите прераства в най-голямото въстание в Северозападна България от първата половина на ХІХ в.
На този ден през 1866 година в Букурещ е основан Таен български централен комитет. Негов основател е Иван Касабов, асистент на Г. С. Раковски. Създаването на организацията е повлияно от концепцията на румънски либерали за “свещена коалиция ” сред българи и румънци и за основаване на “влахо-българската страна ”.
На 27 май 1985 година в Рим стартира развой против Сергей Антонов и задочно - против Тодор Айвазов и Жельо Василев, за съучастничество в атентата против папата.
По света:
На този ден през 1703 година съветският цар Петър І Велики основава Санкт Петербург. Сто и осемдесет години по-късно в Москва се състои коронацията на съветския император Александър ІІІ.
На 27 май 1925 година е осъществена обществена екзекуция посредством обесване на причинителите на атентата в катедралата " Св. Крал " Марко Фридман, Петър Задгорски и Георги Коев. Това е последна обществена екзекуция в Европа.
На този ден през 1960г. в Турция е осъществен боен прелом.
На този ден са родени: Тодор Шишков - възрожденски преподавател и литератор, Макс Брод - публицист, композитор и публицист, Кристофър Лий - артист, Хенри Кисинджър - американски посланик.
На този ден умират: цар Симеон I Велики, Николо Паганини - италиански цигулар и композитор.

2011 година

Над 100 индивида са ранени при конфликти сред стачкуващи от придвижването „ 15 май “ и полицията, която се пробва да разпръсне участниците, събрали се на седящ митинг в Барселона. Сблъсъци има и в град Лерида, западно от Барселона, където към 100 души се противопостав на опитите на полицията и общинските служби да разтурят лагера им. Протестиращите упорстват за промяна на демократичната система в страната, против политическите партии, увеличаващата се безработица, корупцията и понижените обществени разноски. Сред ранените има служители на реда и публицисти.

2009 година

Президентът на Р България връчва Орден „ Стара планина “ втора степен на Костадин Динчев „ за извънредно огромните му заслуги към Република България в региона на културата. "

2009 година

Президентът на Р България връчва Орден „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен на Велислава Дърева „ за огромните ѝ заслуги в региона на културата “.

2007 година

Районният съд в Триполи оправдава българските медицински сестри по делото за клюка. Съдът отхвърля настояванията на либийските офицери, които упорстват за обезщетение от близо 23 млн. $. Решението на Районния съд е позитивна стъпка - това е мнението на президента Георги Първанов. Според президента без значение, че решението предстои на обжалване, то дава вяра за цялостния обективен излаз на делото против нашите сънароднички.
Българската страна показва задоволство от днешното решение на съда в Триполи, декларира Димитър Цанчев. Адвокат Осман Бизанти дефинира присъдата като обективна и съобразена със закона.
Либийската фондация “Кадафи ” “Кадафи ” е удостоверила в декларация, оповестена на формалната й страница, че либийските фамилии са приели главните претенции на Европейски Съюз, което ще докара до привършване на процеса в близко бъдеще. Български общественици разясняват с изключение на резултата от делото и обидното отношение към медиците, показано в блог на македонски жител.

2006 година

 ФИФА включва гола на Йордан Лечков против Германия в Топ 50 на Световните шампионати. 
Изпълнението на Лечков с глава на 10 юли 1994 година попада измежду Топ 50 в историята на Световните шампионати в класацията " Гол на столетието ". Попадението на именития халф е оповестено в формалния уебсайт на ФИФА за Световното състезание в Германия. Лечков се подрежда в влиятелната ранглиста до имена като Диего Марадона, Пеле, Гаринча, Боби Чарлтън, Сократес, Йохан Кройф, Лотар Матеус и други.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР