На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на

...
На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на
Коментари Харесай

Честит празник на хората, даряващи живот!

На този ден почитаме всички тези експерти, които оказват помощ на живота да се появи на белия свят. Всички изискуем признателност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и дулите (които имат здравно образование). Денят се чества на 21 януари от 1951 година с декрет на Народното събрание и датата е определена съгласно празника Бабинден, който по остарял жанр е на тази дата, а по нов - на 8 януари.

Днешният празник се отбелязва тържествено в АГ отделенията на лечебните заведения и клиниките. Екипите се черпят с питка и мед и назовават с:

„ Тая година, които са родили,
следващата година да повторят,
цялостните да са изпразнят,
правните да са изпълнят.
Амин! ":

После се прави ритуала по измиване ръцете на акуширащите експерти, като им се подарява сапун и забрадка. А тези, които с божията благословия и с тяхна помощ, сме добили децата си, насочваме своите най-дълбоки благодарности.

В нашата страна, когато медицински експерти отпътуват всеки ден за чужбина, акуширащите лекари и акушерки, неонатолозите са едни от най-подценените фрагменти. Особено неприятно е ситуацията с акушерките, чиято специалност е изгубила доста от престижа си, заплащането е извънредно ниско, а междинната възраст на акушерките е 49 години.

Всеки, който работи в АГ-отделение, носи отговорност за два живота по едно и също време - на майката и на детето. Признателност тези експерти обаче рядко усещат - вземаме щастливи здравите си и хубави бебета и оставяме спомените за лицата им в болничното заведение. Ако имате контакт с акуширащия си екип, обадете им се през днешния ден, намерете метод да ги поздравите. Понякога признателността към свършената работа е най-голямата мотивация, а за тези, които посрещат живота, тя е от решаващо значение.

Източник - hera.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР