На този ден е паметта на св. мъченик Ангел Лерински.

...
На този ден е паметта на св. мъченик Ангел Лерински.
Коментари Харесай

Събор на св. Архангел Михаил и другите небесни безплътни сили

На този ден е паметта на св. страдалец Ангел Лерински.

Съботният ден против Архангеловден е една от трите задушници в годината - Архангелова задушница, в която почитаме умрелите си близки и сродници и с религия и вяра в Бога, раздавайки лепта, се молим да избави Съдията душите им, когато пристигна Денят на Всеобщото Възкресение и Последен Съд.

Всяка седмица през годината започваме с молебствия към безплътните сили и към нашия Ангел-Пазител.

сми ноември е празник в чест на съборното единение на ангелските чинове.

Ангелите са безплътни сили или духове, чиновници на Бога и пазители на индивидите (Евр. 1:14). Съобразно служението на Бога и отношението им към индивидите, ангелите се явяват в девет чина по три лика или разряда.
Първият, най-горният чин, са серафими, херувими и престоли (Ис. 6:2; Бит. 3:22; Кол. 1:16) Вторият чин са доминира, сили и управляващи (Кол. 1:16; 1Петр. 3:22). Третият чин са начала, архангели и ангели (Кол. 1:16; 1 Сол. 4:16; 1Петр. 3:21)
Пръв из първоангелите е Архангел Михаил (което значи - " Кой е като Бога ".) Той е водач или архистратиг на безплътните сили.

Архангел Гавриил - ( " мощ Божия " ) - е вестител на Божиите избавителни секрети.

Един от първите ангели - Деница (Ис. 14:12) се възгордял и с рухването си увлякъл голям брой други безплътни сили и така се е появило злото. Злите духове - демоните, са станали такива заради корист със свободата.

Църквата се обръща с молитва към ангелите да ни закрилят и пазят от изкушенията на злите духове. Всеки човек, член на Църквата, има ангел страж (Мат. 18:10).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР