На това място нямате нужда от лиценз, за да си

...
На това място нямате нужда от лиценз, за да си
Коментари Харесай

Тук всеки може да си купи оръжие, но бенгалският огън е забранен

На това място нямате потребност от лиценз, с цел да си купите огнестрелно оръжие, нито особено позволение, с цел да го носите със себе си.

Ако имате 18 години и преминете през инспекцията за престъпно минало, управляващите няма да се безпокоят, че притежавате оръжие.
Но в случай че желаете да си купите бенгалски огън, с който децата си играят по коледните празници, нещата са разнообразни. В щата Делауър е нелегално да продавате или притежавате фойерверки, а това включва и бенгалски огън, който е категорично упоменат в закона.

Нарушенията се санкционират с санкция до 100 $ и арест – предходната година 17 души са били арестувани за нарушавания, свързани с фойерверките. Въпреки че американската конституция подсигурява правото за носене на оръжие, това не важи за бенгалския огън.

Различни правила

В Съединени американски щати законите, които контролират използването и продажбата на фойерверки, варират във всеки щат, а от време на време и във всеки град. Подобно на Делауър, Масачузетс също не разрешава всевъзможни типове фойерверки.

Други щати, като Илинойс, Охайо и Върмонт, не разрешават всички фойерверки, като се изключи бенгалския огън. Заради рестриктивните мерки в доста случаи могат да бъдат открити магазини за фойерверки покрай границите сред обособените щати, което разрешава на клиенти от един щат да се възползват от законите в различен.

Един от тези магазини е Patriotic Fireworks, който се намира в град Елктън, щата Мериленд, на към 9 км от границата с Делауър. Тук на клиентите, идващи от Делауър, се продават фойерверки, само че всеки покупател подписва контракт, съгласно който продуктите ще бъдат употребявани „ според всички щатски и локални закони “ и магазинът няма да бъде виновен за никакви произшествия или вреди, които могат да настъпят в резултат на фойерверките.

Опасности

Майкъл Чиончио, асистент на началника на противопожарната работа в Делауър, е уверен в заплахите, пред които са изправени жителите. „ Мога да го обобщя в няколко думи: фойерверките не са безвредни “, споделя той. И добавя: „ Бенгалският огън може да доближи температура от 980 градуса по Целзий “.

Чиончио се базира на данни от отчет от 2016 година на Комисията по сигурността на потребителските артикули по отношение на фойерверките. Според текста тези артикули са станали причина за 11 100 пострадвания, претендирали настаняване в американски лечебни заведения през 2016 година

92% от потърпевшите са били лекувани в незабавно поделение и по-късно са били изписани.

Само за 30 дни към 4 юли - националния празник на Съединени американски щати, бенгалският огън е предизвикал 900 пострадвания, от които 400 са засегнали деца на възраст от 0 до 4 години.

„ Не можем да кажем, че одобряваме легализирането на фойерверките и бенгалския огън. Не можем да го създадем. Ние сме пожарникари, пазиме хората от огъня. Не можем да подкрепим нещо, което ще ги нарани “, безапелационен е Чиончио.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР