На Топлофикация като най-проблемен монополист е посветена първа страница от

...
На Топлофикация като най-проблемен монополист е посветена първа страница от
Коментари Харесай

Манолова: Топлофикация е най-проблемният монополист

На Топлофикация като най-проблемен монополист е отдадена първа страница от Бялата книга на нерешените проблеми, която показа омбудсманът Мая Манолова. Тя регистрира три години от встъпването си в служба на конференция, в която разкри главните проблеми в активността си.

Манолова уточни, че към този момент три години се водят правосъдни борби с Топлофикация, с цел да се защитят правата на жителите. В книгата са включени още законът за хората с увреждания, проблемите с методиката за сградна апаратура, арбитражните съдилища, колекторските компании, компании за бързи заеми. „ Оптимист съм, че първата стъпка в промяната във връзка с хората с увреждания ще бъде направена. Има явен ангажимент, стихотворец от властта. През идната седмица в обществена комисия и в пленарна зала ще се преглеждат дружно двата закона - Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ ", изясни Манолова.

Тя посочи, че е наясно, че промяната няма да се случи от 1 януари, само че това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на промяната, да остане в тези закони. По отношение на изявлението на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, Манолова го окачестви като " срамно, грубо и безчовечно. " „ Не са моя работа кадровите решения. Те са си напълно отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно грубо и безчовечно изявление и отношение. То е неприемливо, безусловно недопустимо и доста грубо. Оставям тези, които се занимават с политика и ръководство да го разясняват в политически проект. Заявявала съм го неведнъж, аз не разясня оставки ", разяснява Манолова.

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на различен. „ Решенията ги взема министър председателят Борисов и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с дела, с гонене на цели в полза на българските жители. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в държавното управление и Народното събрание, значимо е те да работят в полза на българските жители. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в полза на хората. Това върша, без значение от това кои са персонажите. Това е едно срамно изявление ", акцентира омбудсманът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР