На толкова се оценяват от Белия дом щетите за икономиката

...
На толкова се оценяват от Белия дом щетите за икономиката
Коментари Харесай

САЩ загубили $109 млрд. от кибератаки, Русия най-виновна

На толкоз се правят оценка от Белия дом вредите за стопанската система през 2016 година

Вредоносната киберактивност коства на стопанската система на Съединени американски щати от 57 до 109 милиарда $ през 2016 година

Загубите на Съединени американски щати от злонамерена киберактивност възлизат, съгласно най-смелите оценки, на 109 милиарда $ през 2016 година, а Русия е измежду главните източници на офанзиви, сочи отчет, направен от икономическия съвет на Белия дом.

„ Вредоносната киберактивност коства на стопанската система на Съединени американски щати от 57 до 109 милиарда $ през 2016 година ”, се споделя в отчета, за който оповестява Ройтерс. Позовавайки се на американските специфични служби, отчетът твърди, че най-голяма интензивност в хакерските атаки против Съединени американски щати демонстрират Русия, Китай, Иран и Северна Корея.
още по тематиката
В същото време създателите на документа признават, че казусът не опира единствено до офанзивите от чужбина. Отговорност за вредите в стопанската система носят също конкуренцията в корпоративния бранш, политическите деятели и проведената престъпност.

Докладът акцентира още, че взаимните старания на обществото и частния бранш, ориентирани против противозаконната активност, биха помогнали за значително увеличение на брутния вътрешен артикул.

Белият дом упрекна в четвъртък Русия за опустошителната хакерска атака „ NotPetya ”, присъединявайки се към английското държавно управление. На Москва се приписва отговорността за разрастване на вирус, който повреди елементи от инфраструктурата на Украйна и компютърни системи по целия свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР