На ТИР-паркинг в Хасково полицаите от ГДБОП са сгащили шофьор

...
На ТИР-паркинг в Хасково полицаите от ГДБОП са сгащили шофьор
Коментари Харесай

ГДБОП сгащиха тираджия със 72 кг. хероин на паркинг в Хасково

На ТИР-паркинг в Хасково служителите на реда от ГДБОП са сгащили водач на камион сега, в който е разглобявал и махал тайници , в които е криел опиат. Въздушните бутилки били прикрепени към полуремаркето. Освен това ГДБОП разкрили и 72 кг. хероин, на пазарна стойност от 10 млн.лв.

Камионът е с българска регистрация.

Преносът на хероина, който бил предопределен за Западна Европа, се осъществявал от група от четирима души, а на място в Хасково е арестуван и нейният водач - българин с букви С.А. и прочут на полицията - осъждан, има престъпни регистрации за обири и трафик на опиати.

Разбиването на групата е осъществено при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП в Бургас, Стара Загора, Димитровград и Хасково през вчерашния ден, 30 март.

Задържан е и непознат жител, непрекъснато пребиваващ в България, който осигурявал купувачи за онази част от хероина, която оставала в България.

Установено е, че опиатите са били товарени на камиони с инсталирани тайници в съответни страни в Близкия Изток и дошли в България или по суша или през морските ни пристанища. В рамките на страната ни опиатите няколко пъти били претоварвани на други транспортни средства, преди да бъдат трафикирани към крайната дестинация - Западна Европа.

Задържаните 72 кг хероин пристигнали на пристанище Бургас на 26 март 2020 година и били претрупани на няколко камиона, с цел да се затрудни тяхното следене.

За цялостното и следствие на активността на групата българските служби си сътрудничат със службите от други страни, като още двама се търсят и са оповестени за интернационално търсене.

Лидерът С.А. е арестуван за 72 часа и прокуратурата ще желае непрекъснато задържане.

На другия обвинен за присъединяване в групата е наложена " Парична гаранция " в размер на 20 000 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР