На тези местни избори в сравнение с предишните ГЕРБ увеличава

...
На тези местни избори в сравнение с предишните ГЕРБ увеличава
Коментари Харесай

Горанов: ГЕРБ започна да работи за кметовете, а не обратното

На тези локални избори спрямо предходните ГЕРБ усилва кметовете си от 130 на 140, на първия тур сме първа политическа мощ на множеството места в регионалните центрове като се изключи Пазарджик. Случва се това, което министър председателят Бойко Борисов разясняваше преди години, че партията ще работи за кметовете, проучва в утринния блок на Би Ти Ви министърът на финансите Владислав Горанов.

Оказа се истина, че хората поддържаха повече ГЕРБ в сравнение с нашите претенденти за жалост, защото някои от тях не се оказаха на равнището, на което се опитахме да поддържаме партията, уточни Горанов. Даде образец за това с досегашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който загуби актуалните избори, въпреки че направил доста вм материално отношение за града. Очевидно не можеш да купиш хората единствено с материални придобивки, евентуално е натрупал напрежение в локалния бизнес, добави той. Посочи, че след евроизборите били оценени претендентите на ГЕРБ за Благоевград и Банско(където претендентът на ГЕРБ и два мандата кмет Георги Икономов загуби още на първи тур - бел. а. ) и било преценено, че по-малките придвижвания са по-разумното нещо. В отговор на въпрос дали пък загубите в някои градове не се дължат на неналичието на Цветан Цветанов разгласи, че ролята му се преекспонира.

За Българска социалистическа партия уточни, че на множеството места не показали храброст да повдигнат свои претенденти, а реакцията на Движение за права и свободи дефинира като странна. Снощи водачът на придвижването Мустафа Карадайъ разгласи, че " държавният уред беше трансфорат в машина за печелене на избори и то в най-уродливата ѝ форма - посредством закани, напън и репресии ".

Ако засяга, че секциите са охранявани от полицията, това е реалност, не знам каква друга държавна машина засяга, Движение за права и свободи направиха нелош резултат, уточни Горанов. По мотив думите на Карадайъ, че Движение за права и свободи е разширило географията си, финансовият министър уточни, че Движение за права и свободи би трябвало да приказва за разширение на геометрията и не е добре да приказва за разширение на географията. Карадайъ е приключил математика, може би ще разбере какво му споделям, добави Горанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (424)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР