На тези места Слънцето не залязва. 7 места на земята,

...
На тези места Слънцето не залязва. 7 места на земята,
Коментари Харесай

На тези места Слънцето не залязва

На тези места Слънцето не залязва. 7 места на земята, където слънцето не залязва.

Финландия

Финландия е една от най-проспериращите страни в света. Населението й е повече от 5,5 милиона, а размерът й е съвсем 338 хиляди квадратни километра. Времето във Финландия е доста уникално- с много дълга зима ( спрямо лятото). През зимата, в южните елементи на страната,  температурата остава под нулата. И в избрани случаи може да падне до -30 C. Въпреки това в Северна Финландия може да се чака температурите да паднат до -45 C.

През зимата Слънцето може да изчезне за 50 дни. Освен това то не залязва съвсем 73 дни през лятото. Вероятно това е повода хората да не спят доста през лятото. Това е идеалното време за посещаване на тази превъзходна страна, в случай че обичате да сте на слънце. Ако пък сте фен на зимата, можете да посетите Финландия през януари или февруари.

Средните летни температури тук са към 7 градуса по Целзий. Това е идеалното място за тези, които обичат ски.

Русия

В Северна Русия слънцето грее съвсем 2 месеца. Слънцето не изгрява в този район от 2 декември до 11 януари. През зимата температурата пада до -36 градуса по Целзий.

Норвегия

Норвегия, ситуирана в Северния полярен кръг, се назовава Страна на полунощното слънце, където от май до края на юли слънцето в никакъв случай не залязва. Това значи, че за към 76 дни не става нощ.

В Свалбард, Норвегия, слънцето грее непрестанно от 10 април до 23 август. Това е и най -северният обитаем район на Европа.

Швеция

От началото на май до края на август Швеция  вижда слънцето да залязва към среднощ и да изгрява към 4 часа сутринта в страната. Тук интервалът от време на непрекъснато слънчево греене може да продължи до шест месеца в годината. Така че когато сте в Швеция, може да прекарате дълги дни, като се отдадете на авантюристичен действия като голф, лов на риба, трекинг и доста други. От началото на май до края на август Швеция  вижда слънцето да залязва към среднощ и да изгрява към 4 часа сутринта в страната. Тук интервалът от време на непрекъснато слънчево греене може да продължи до шест месеца в годината. Така че когато сте в Швеция, може да прекарате дълги дни, като се отдадете на авантюристичен действия като голф, лов на риба, трекинг и доста други.

Исландия

Исландия е най -големият остров в Европа след Великобритания  и е известна също като страната, в която няма комари. През лятото нощите в Исландия са ясни, до момента в който през месец юни слънцето в никакъв случай не залязва. Ясното небе продължава да свети с безчет ярки звезди. Ако обичате такива красиви нощи, Исландия е мястото, което би трябвало да посетите.

Канада, Нунавут

Град Нунавут има в действителност малко население заради неповторимото си време. Това е измежду най-слабо обитаемоте места в света. Тук живеят единствено 3000 души. Човек може да го посети единствено с лодка или транспортен съд.

14 тела са открити на мястото на самолетната злополука в Непал

Извънредно се събира Националният съвет за тристранно съдействие

Нунавут има 24 часа непрестанно слънце и то в продължение на два месеца. Това означава- никаква нощ? През зимата слънцето изчезва за съвсем месец. Това значи цялостен мрак в този град. Може би това необичайно време е повода градът да няма съвсем никакво население.

 

Източник: informationpalace

 

На тези места Слънцето не залязва

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР