На тези избори "новият Костинброд" набира скорост, но поне досега

...
На тези избори "новият Костинброд" набира скорост, но поне досега
Коментари Харесай

От уйдурма на уйдурма, та пак до братя Галеви

На тези избори "новият Костинброд " набира скорост, само че най-малко до момента нещо не се получава. Спипаните в деня за размисъл преди парламентарния избор през 2013 година близо половин милион отпечатани допълнително бюлетини си бяха сериозна работа. Печатницата - частна, скъпа и на човек от ГЕРБ, на който кабинетът му упълномощил публичната поръчка. Разследването - шумно, последвано от покачване на обвинявания и решение изборните бюлетини отсега нататък да се печатат единствено от Българска народна банка. Е, неоправдателни присъди нямаше, само че сходна екзотика у нас от дълго време не може да се чака.

А в този момент какво?! Последно кандидатката за кмет Мая Манолова ще съди премиера Бойко Борисов за разкритата от него "предизборна "уйдурма ", че карала ромите в София да кажат, че ще гласоподават платено за Йорданка Фандъкова. Според описаната от Борисов интрига Манолова направила пазарлъка в село Волуяк. Идеята била "това да се снима и популяризира из обществените мрежи, а в неделя следобяд да се включат и няколко малките екрани, с цел да се покаже, че вотът в София се подменя ".

Сценарият с ромите бил фиктивен от човек в щаба на Манолова, който преди време се навъртал към Борисов и му изискал 3 млн. лева, с цел да му оказва помощ през 2005 година на изборите за кмет на София. Въобще целият избирателен щаб на Манолова бил "сбирток от нечистоплътни хора - но физически, не се къпят ". Въпросният ковач на изборни победи получил отговор от Бойко Борисов: "Нямам такива пари ". След съвета "Ще вземеш от Цветелина ", Борисов му теглил една и по този начин се завършило.

Той отказал, а в този момент Манолова приемала от братя Галеви, които избягаха от правораздаването, само че въздействието им в циганските махали било към момента налично. "Няма ги, щото направихме по този начин, че да ги търсим с червени бюлетини. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските босове. И няма да ме учуди, в случай че и на първия тур са правили такива магарии! ", твърди Борисов. На което Манолова дава отговор, че той е индивидът, който позволи фамозните "братя " да изоставен страната.

Въпросът, на който не чакаме да получим отговор, е кой от двамата знае повече за делата и адреса на "Избегалеви "? Кой е индивидът, чиято 3-милионна оферта Борисов отклонил при бездействието на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата? И за какво в идващите си 15 години на власт, Борисов не съумя да откри защо да го арестува? А също, за кого ли е играл този избирателен мегаброкер в победните акции на ръководещите?!

Иначе във Волуяк ромска махала няма, нито живеят роми. Както подсети жителка на селото в прочувствен Фейсбук-отговор на Борисов, има обаче тиня без естествени улици и водоснабдяване. Затова след дългогодишния рефрен "Навлизаме в кварталите! " Йорданка Фандъкова разгласи за приоритет превръщане на общинската политика от центъра към периферията. И даже уточни за пръв път точните трасета на бъдещите 9 нови булеварда, които трябваше от дълго време да са подготвени, с цел да свържат града с Околовръстното.

За електората остава денят за размисъл, в който да си бие главата по какъв начин следващите обещания да се случат. Както заключи вицето Томислав Дончев, "не забравяйте, че след неделята идва понеделник и би трябвало да продължим да живеем дружно ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР