,,На тези избори гражданите дадоха ясен отговор какво искат. Казаха,

...
,,На тези избори гражданите дадоха ясен отговор какво искат. Казаха,
Коментари Харесай

Дебатът за София: Кой ще бъде новият председател на СОС

,,На тези избори жителите дадоха явен отговор какво желаят. Казаха, че нямат доверие в политиците. Не дадоха явен мандат на една политическа мощ. На трето място споделиха, че желаят промяна``. Това съобщи Бойко Димитров от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Спаси София ".

,,Ще предложим ясни диалози с всички политически сили. Поканихме ги, с цел да обсъдим по какъв начин ще стартира работата на Общинския съвет. По-голямата част отхвърлиха нашата покана, по тази причина през днешния ден започаваме от нулата``, сподели още Димитров.

,,Ние ще работим за осъществяване на нашата стратегия. Няма да вършим пазарлъци с това шефове на общински сдружения да бъдат арестувани поради политически покупко-продажби. Много ясно сме декларирали, че за повдигане на налози не може да стане дума, до момента в който не забележим по какъв начин се ръководят парите на София``, означи още Бойко Димитров.

По думите му най-важната тематика е план-сметката за чистотата.

,,30 години Българска социалистическа партия е лидирала опозицията, не виждам причина и в този момент да не се случи. Ние базираме нашите политики на полезности. Ясно казахме защо ще се борим. За нас кметските избори не са приключли. Тази седмица ще бъде гледано делото по нашата жалба``, разяснява Иван Таков от Българска социалистическа партия.

,,Ние в никакъв случай не сме отказвали диалози, няма да имаме по-различна политика и в СОС. Ако едно нещо е положително за София ще го подкрепим, в случай че не е положително - няма да го подкрепим, безапелационен бе Деян Николов от " Възраждане ".

Той се разгласи срещу повдигането на локални налози и такси.

По думите на Бойко Димитров най-логичният избор за ръководител на СОС е Борис Бонев.

" Традицията е най-голямата политическа мощ да издигне ръководител. Гражданите не ни дадаха болшинство, само че ясно обявиха коя е най-голямата политическа мощ в София. СОС не може да стартира работа без ръководител ", добави Димитров.

По отношение на въпроса ще има ли ротация за председателското място в СОС, Димитров отговори: " Надявам се, че такива нововъведения няма да вкарваме ".

Иван Таков означи, че не са предлагани никакви постове в СОС на Ваня Григорова. " Ние за постове не приказваме, приказваме за политики. ГЕРБ и ПП-ДБ да седнат и да се схванат за ръководител на Общинския съвет ", сподели още Таков.

Деян Николов разгласи, че " Възраждане " също ще издигне претендент за ръководител на Столичния общински съвет.

" Ние ще издигнем нашата канддатура. Ще разберете кой е след два часа. Няма да бъда аз, ще издигнем човек с опит. Но в последна сметка сглобката има опция да откри своя вид за ръководител на СОС ", добави Николов.

Българска социалистическа партия и " Възраждане " още веднъж се оповестиха в отбрана на Паметника на Съветската войска. Бойко Димитров бе категроичен, че до края на мандата на Васил Терзиев - паметникът ще бъде изместен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР