На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат

...
На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат
Коментари Харесай

Подбирайте застрахователя си, призова Борисов

На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат колите, да сортират застрахователя. С старания, воля, работа и засилен надзор ще създадем по този начин отговорните да носят тежки наказания. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по отношение на банкрута на четвъртия по величина осигурител у нас - кипърската компания „ Олимпик”, съобщи „ Фокус “.

„ За страдание такива реализатори играят на най-ниските публични поръчки. Да могат по-късно с евтините артикули, които продават да става подобен прелом. На Комисията за финансов контрол и министър Владислав Горанов съм упълномощил да създадат проверка”, разяснява министър-председателят.

По мотив срутва на Търговския указател министър председателят съобщи: „ Работили сме тези дни доста старателно, извадили сме си изводите. Не желая да мятам на никого виновност, тъй като това не е прогресивно. Правим един конфиденциален склад, всички организации, министерства с електронни носители ще бъдат длъжни да качват един път седмично информацията”.

Припомняме, че застрахователната компания " Олимпик " е с лишен лиценз и в неплатежоспособност. Заради това към 200 000 коли у нас остават без наложителната " Гражданска отговорност ", а хиляди българи може да не получат дължимите им компенсации.

По-рано през днешния ден стана ясно, че клиентите на " Олимпик " към този момент могат да подписват контракти с други застрахователи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР