На територията на Варна няма регистриран положителен случай за коронавирус

...
На територията на Варна няма регистриран положителен случай за коронавирус
Коментари Харесай

РЗИ: На територията на Варна няма регистриран положителен случай за коронавирус до момента

 На територията на Варна няма регистриран позитивен случай за ковид досега, заяви за  д-р Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор над заразните заболявания " в РЗИ-Варна.

Взети са проби на мъж и жена, част от екипажа на транспортен съд " Нептун ", който от няколко седмици е във Варна за ремонт. Карантината на плавателния съд, плаващ под гръцки байрак и дошъл от Италия, е изтекла още на 5 март. Вчера обаче жена от екипажа се е оплакала от температура и грипоподобни признаци, а малко по-късно и неин сътрудник. Двамата са признати в Инфекциозна клиника и са им взети проби за ковид, които ще бъдат изследвани и тази вечер би трябвало да е явен резултата, изясни доктор Драганова.

След съвещанието на Областния щаб за битка с ковид през днешния ден стана известно, че двама мъже от варненския квартал " Владиславово ", завърнали се нощес с автомобил от огнището на ковид в Италия, Бергамо, са сложени под домашна карантина. Единият от тях се е оплакал от грипоподобни признаци и от двамата са взети проби, които се чака да бъдат подготвени също тази вечер.

Д-р Драганова добави, че досега поставените под домашна карантина лица във Варна и региона са 200.  

Тя посочи, че един от признаците на ковид е сухата кашлица, докато  температурата и болките в гърлото се демонстрират по-бързо при грипа вид Б и по-късно при COVID-19.

При минимум подозрение и безпокойствие всеки е задължен да потърси персоналния си доктор по телефона, с цел да получи упътвания по какъв начин да работи и какви неотложни ограничения да вземе, добави доктор Драганова. Пациентите могат да се обръщат и към РЗИ, откъдето да спомагат за връзка с екипите на незабавната помощ, които да отведат пациентът до Инфекциозна клиника за взимане на проби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР