„На територията на цялата страна се провежда операция по отношение

...
„На територията на цялата страна се провежда операция по отношение
Коментари Харесай

МВР с операция в цялата страна по отношение на издирвани лица


„ На територията на цялата страна се организира интервенция във връзка с престъпния контингент от търсени лица”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред народните представители от Комисията по вътрешна сигурност.

Той е безапелационен, че Министерство на вътрешните работи следи криминогенната конюнктура в страна и отхвърли закононарушенията от последните дни да са скрит план за дискредитиране на европредседателството.

„ Наистина всяко едно изключително тежко или обвързвано с принуждение, със смъртни случаи, закононарушение е притеснително. От разбора, който вършим за всички тези случаи, не виждаме някаква последователност”, разяснява той.

Той добави, че криминогенната конюнктура в страната за Министерство на вътрешните работи наподобява по един метод, а за жителите – по напълно различен, изключително в случай че е показан от медиите в дадена посока и поредност.

По време на чуването в Комисията за вътрешна сигурност шефът на Националната полиция комисар Христо Терзийски съобщи, че за миналата година се търсят общо 317 лица с мярка „ задържане под стража”.

Сред търсените има безследно изчезнали и лица с влезнали в действие присъди, с наложена мярка „ задържане под стража”, както и бегълци от затвори.

През 2017 година 41 души са избягали от пандизите.

По мотив шесторното ликвидиране в Нови Искър и разкритията, че причинител е търсеният от години Росен Ангелов, Терзийски съобщи, че той е бил „ ангажимент на структури отвън МВР”.

По мотив убийството на предприемача Петър Христов, Маринов съобщи, че се ревизират безусловно всички версии, като не се подценява това, което написа в медиите.

Главният прокурор Сотир Цацаров разясни, че съгласно събраните до момента доказателства убийството на Петър Христов, както и опита за ликвидиране на данъчен контрольор в София са планувани отдавна.

Мерките за европредседателството

Маринов съобщи, че на територията на страната има засилено полицейско наличие, което е обвързвано с главните мероприятия по откриването на европредседателството у нас.

„ Има декларирани за осъществяване 11 протестни мероприятия в разнообразни точки на столицата. Предприети са ограничения да не се проведат на едно и също място и едновременно, с цел да не се стигне до борба сред участниците в тях”, безапелационен е Маринов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР