На територията на страната ни се проведе част от ежегодното

...
На територията на страната ни се проведе част от ежегодното
Коментари Харесай

Учението Saber Guardian в България

На територията на страната ни се организира част от годишното многонационално обучение „ Saber Guardian " 2017 (SG17). Традиционно то се организира в Черноморския район като част от Съвместната стратегия за учения на Военното командване на Съединени американски щати в Европа.

SG17 има за цел да увери своите съдружници и сътрудници в трайния ангажимент на Съединени американски щати към груповата защита и просперитета на Черноморския район, да подсигури командните и контролни функционалности на Съюза, както и да укрепи ограниченията за въздържане, контрактувани от НАТО по време на срещата на върха във Варшава през 2016 година.

Водещите съставни елементи за SG17 са Командването на сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и Българските въоръжени сили.

Домакинството на SG17 ще бъде поделено сред сухопътните сили на България, Румъния и Унгария и ще се състои в интервала сред 11-20 юли, 2017 година на разнообразни места в същите страни, дружно с няколко съпътстващи събития, които също ще се проведат през месец юли. Като логистични хъбове ще бъдат употребявани Учебния полигон „ Ново село “ в България и Военновъздушната база „ Михаил Когалничеану “ в Румъния.

SG17 включва компютърно подпомагано/командно-щабно обучение „ Dacian Guardian “, което ще се организира на Учебен полигон „ Ново село “, България, Букурещ и образователен полигон Чинку, Румъния, както и в Постойна, Словения, тактическо обучение с бойни стрелби на Противовъздушна отбрана, което ще се организира на полигон Шабла; тактическо обучение с бойни стрелби в Капу Мидиа, Румъния; няколко форсирания на река, като едното ще включва дейности при събития с съществуване на жертви в Бордушани, Румъния; обучение за деяние при загуби на персонален състав във Военновъздушната база „ Михаил Когълничану “, Румъния; тактическо обучение с бойни стрелби/полево обучение „ Eagle Sentinel ” на полигон „ Ново село “, България; както и националното тактическо обучение с бойни стрелби „ PEACE SENTINEL ”, което ще се организира на полигон в Корен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР