На територията на страната има не по-малко от 120 нерегламентирани

...
На територията на страната има не по-малко от 120 нерегламентирани
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Над 120 са нерегламентираните сметища в страната

На територията на страната има не по-малко от 120 нерегламентирани сметища, съобщи пред БНР ръководителят на политически клуб „ Екогласност “ Емил Георгиев. Той предизвести, че неналичието на ефикасен надзор от страна на екоминистерството трансформира някои районни екоинпекции във феодални владения.
„ На територията на Видин не се горят боклуци, само че се горят гуми. В града с най-голяма замърсяемост на фини прахови частици бездейства районната ревизия в Монтана, освен това - прикрива тези нарушавания. По същия метод работят в Перник, по същия метод работят в Хасково, не знам тъкмо каква е обстановката в Стара Загора, само че и там също се оформя огромен проблем. Така че министерството би трябвало да реагира, тъй като в действителност това се оформя като доста огромен проблем “, сподели той.

Според Емил Георгиев построяването на новото районно хранилище за преправка на боклуци край дупнишкото село Джерман на 200 метра от автомагистралата ще докара до екокатастрофа. Вина за това по думите му ще носят Министерството на околната среда и водите и общинските управляващи в Дупница.

„ Темата за отпадъците, а оттова за нерегламентираните сметища, става все по-актуална. Особено след пожара на Автомагистрала „ Струма “ в региона на Дупница и това беше неизбежно, тъй като тоновете боклуци се складират под автомагистралата със знанието на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и на районната ревизия. Говорейки за доведеното от боклуци под автомагистралата, няма по какъв начин да не споменем за задаващата се нова неволя в региона на Джерман. Аз и моите сътрудници от „ Екогласност “, предприемчив комитет, от години алармираме… “, разяснява още Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР