На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна

...
На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна
Коментари Харесай

Над 1600 нарушения по сливенските пътища за седмица. 7 водачи с алкохол и 4 с наркотици

На територията на ОДМВР-Сливен се реализира всекидневен надзор по пътна сигурност и се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта, дееспособност, пешеходци и обичайна акция „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “.
Активно се ревизира за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции от водачите на МПС на територията на общинските центрове и дребните обитаеми места в региона.
За интервала от 21 до 28 септември на територията на ОДМВР-Сливен са установени 1649 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 187 актове за административни нарушавания и 1462 фишове, от които 934 за скорост. Установени са седем водачи на МПС, използвали алкохол, като двама от тях са с индикатори на дрегера над 1,2 промила. Четирима са използвали наркотични субстанции. Установени са шестима неправоспособни водачи. За всички случаи са формирани актове и са формирани досъдебни производства. На място при инспекция на пътя са връчени 142 наказателни постановления и ел.фишове.
За една седмица са извършени шест интервенции по метода широкообхватен надзор на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.
88 екипи са осъществили линеен надзор по автомагистрала „ Тракия ” и основните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.
По автомагистрала „ Тракия ” е обезпечено 24-часово дежурство. Следи се за съблюдаване на скоростта, рисково изпреварване и рисково държание от страна на водачите.
Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР- Сливен –.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР