На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за

...
На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за
Коментари Харесай

Ето какви действия предприема МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места

На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за бедстващи или хора в неопределеност, няма и непроходими пътища.

Основните задания пред другите структурни звена в Министерство на вътрешните работи са свързани с контролиране на пътното придвижване до окончателното нормализиране на трафика. С превантивна устременост линейният надзор и засиленото полицейско наличие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава – цели се сигнализиране за вероятни свлачищни процеси на скална и земна маса и навреме предприемане на ограничения за недопускане на рискови обстановки. Продължава защитата на развалената или унищожената благосъстоятелност на жителите за попречване на случаи на мародерство.

Движението по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево към момента се прави по обходен маршрут. Очакванията са до края на работния ден трафикът да се възвърне по общоприетия път – част от републиканската пътна мрежа.

Екип на ГПУ – Царево с граничен – полицейски транспортен съд обхожда акваторията край Царево за определяне на рискови предмети, попаднали в морето. Аналогични задания извършват и пешите патрули – те правят обход по бреговата линия на к-г „ Арапя “ и „ Нестинарска “, като с изключение на за рискови предмети, наблюдават и за недопускане на похищения към  безнадзорно оставеното имущество на жителите.

Спасителните дейности на чиновниците от РДПБЗН – Бургас са ориентирани към отводняване на обекти на територията на Община Царево. Поради неотложен незабавен ремонт на компрометираните язовирни стени, продължава цялостното изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР