На територията на община Пазарджик в 32 кметства ще се

...
На територията на община Пазарджик в 32 кметства ще се
Коментари Харесай

В три пазарджишки села няма да се провеждат избор за кметове на кметства

На територията на община Пазарджик в 32 кметства ще се проведат избори за общински съветници и за кмет на общината, а в 29 ще се организира избор за кмет на кметство. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Пазарджик Георги Добрев, съобщи Фокус.

Той изясни, че избор за кмет на кметство ще бъде изработен единствено в села с над 350 души население, защото те имат статут на кметство, според Закона за административно-териториалното устройство на Република България.

По думите му жителите на тези обитаеми места би трябвало да са с непрекъснат адрес към 10 юли 2019 година – датата на Указа на президента на Република България за насрочване на общите избори за общински съветници и за кметове и оповестени обществено от кмета на община Пазарджик на 27 октомври 2019 година

На територията на община Пазарджик не дават отговор на законовите условия за избор на кмет на кметство селата Крали Марко, Тополи дол и Цар Асен, в които ще бъдат открити изборни секции единствено за избор на общински съветници и за кмет на община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР