На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява

...
На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява
Коментари Харесай

Грипна епидемия в още общини и области

На територията на областите Видин и Стара Загора се афишира грипна зараза от на следващия ден, 24.01.2018г. Същото важи и за община Бобов дол.

В тази връзка се афишира и грипна почивка. От на следващия ден до 26.01.2018 дните са оповестени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а заради висока заболяемост от грип е предписано да не се организират образователни занятия за същия интервал и в две образователни заведения в гр. Дупница, едно образователно заведение в село Невестино, както и в учебното заведение в село Раждавица, община Кюстендил. Към сегашния миг информацията за отсъстващи заради заболяване възпитаници на територията на област Видин не дава учредения за оповестяване на грипна почивка.

Считано от 24.01.2018г. е взето решение за обновяване на образователните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични ограничения остават в действие, оповестиха от здравното министерство.

До второ разпореждане в общините, с оповестена грипна зараза, се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР