На територията на област Варна има спечелени 10 проекта по

...
На територията на област Варна има спечелени 10 проекта по
Коментари Харесай

10 проекта подкрепят предприемачите в област Варна

На територията на област Варна има извоювани 10 плана по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ за поддръжка на предприемачеството. Това сподели Виктория Николова, шеф на Областен информативен център – Варна.

Тя добави, че плановете са на стойност малко над 2 млн. лв..

„ Очаква се като действия по тези планове да бъдат подбрани хора, които желаят да започват собствен личен бизнес, да бъдат подготвени, да бъдат срещнати с ментори, които да им оказват помощ тяхната концепция да стане по-лесно реализуема и да приготвят тези хора за всичко, което ги чака, когато ще стартират личния си бизнес. На нашата територия от тези 10 плана ние чакаме 284 души да стартират независима претовареност, което е със 100 повече в сравнение с през остарелия програмен интервал, когато имаше опция безработни лица да започват бизнес “, добави Виктория Николова.

Тя посочиш, че този път ограничаването за започващите собствен бизнес да бъдат безработни отпада.

„ Това може да са заети лица, които са решили, че имат добра концепция за личен бизнес – младежи до 29 години, хора над 54 години, които също могат да започват личен бизнес. Това е целевата група, която е заложена в програмата “, добави Виктория Николова. В страната общо 90 бенефициента извършват планове, финансирани от Оперативна стратегия „ Развитие на човешки запаси “ 2014-2020 година по процедурата „ Подкрепа за предприемачество “, които са на обща стойност близо 20 млн. лв., сподели Виктория Николова.

Обученията на всички, които имат концепция за независим бизнес, са огромна част от описваните действия в утвърдените планови оферти.

На територията на област Варна се чака в образования да се включат към 1 500 души. За осъществяването на 10-те плана ще бъдат търсени безработни, заети лица, младежи до 29 години и студенти от всички общини от област Варна, като най-предпочитани са общините Варна, Провадия, Белослав, Девня и Вълчи дол. Продължителността на плановете варира сред 14 и 24 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР