>На територията на Област Варна има спечелени 10 проекта на

...
>На територията на Област Варна има спечелени 10 проекта на
Коментари Харесай

284 души стартират собствен бизнес във Варненско

>
" На територията на Област Варна има извоювани 10 плана на стойност 2 382 751 лева По заложените знаци за резултат, наложителни за процедурата " Подкрепа за предприемачество “, се чака 284 индивида да са на независима претовареност, т.е. да са почнали личен бизнес. За съпоставяне - по ОПРЧР 2007-2013г.- по сходна процедура за независима претовареност, са стартирали бизнес 184 индивида “, заяви Виктория Николова, шеф на Областен информативен център – Варна.

По плановете са планувани комплекс от услуги, които да подкрепят искащите да започват собствен бизнес. Подкрепата ще се показва в разработка и преценката на предприемаческите хрумвания, придобиването на нужни за ръководството и развиването на бизнеса познания и умения, преобразяване на бизнес концепциите в жизнеспособни проекти за реализация, даване на поддръжка за започване на действителна стопанска активност, намиране на подобаващи източници на финансиране и свързване с ментори за поддръжка и развиване на бизнес.

Обученията на всички, които имат концепция за независим бизнес, са огромна част от описваните действия в утвърдените планови оферти. На територията на област Варна се чака в образования да се включат 1504 индивида.

За осъществяването на 10-те плана ще бъдат търсени безработни, заети лица, младежи до 29 години и студенти от всички общини от Област Варна, като най-предпочитани са общините Варна, Провадия, Белослав, Девня и Вълчи дол, означават от ОИЦ-Варна.

Продължителността на плановете варира сред 14 и 24 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР