На територията на област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни

...
На територията на област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни
Коментари Харесай

На територията на Област Пловдив са регистрирани най-много тежки пътни инциденти

На територията на област Пловдив са регистрирани най-вече тежки транспортни катастрофи, сочи статистика на ОД на Министерство на вътрешните работи в града, изнесени на съвещание на Областната комисия по пътна сигурност.

Комисията бе свикана от регионалния шеф Здравко Димитров и в работата ѝ взеха присъединяване ръководителят на ДАБДП Малина Крумова, представители на Министерство на вътрешните работи, общините в региона и неправителствени организации.

Отчитаме напъните на институциите на локално равнище, само че би трябвало да набележим още спомагателни ограничения, тъй като равнището на пътния травматизъм в региона е недопустимо високо, акцентира Малина Крумова.

По думите ѝ на територията на Пловдивска област, за 7-те месеца на годината, са станали общо 444 тежки пътни произшествия, починали са 34 индивида, а ранените са 556.

Фаталните произшествия понижават с 8 в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а броят на ранените е със 162-ма по-малко.

Сериозно понижаване на пътния травматизъм се следи след стартиране в употреба на новия път сред Пловдив и Асеновград, само че остава тревожната статистика за огромен брой произшествия в градски условия, уточни ръководителят на държавната организация.

Според статистиката на Министерство на вътрешните работи, злополуките са съсредоточени в дейната част от денонощието, като най-вече произшествия с потърпевши лица пораждат сред 18 и 19 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР