На територията на няколко населени места в страната се провежда

...
На територията на няколко населени места в страната се провежда
Коментари Харесай

МВР възстанови движението по всички блокирани кръстовища у нас

На територията на няколко обитаеми места в страната се организира профилирана полицейска интервенция за възобновяване на публичния ред, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Възстановено е придвижването по всички кръстовища, които бяха блокирани, споделят от полицията.
Министерство на вътрешните работи неведнъж е заявявало позицията, че почита и подсигурява правото на жителите да стачкуват спокойно в отбрана на своите права. Това обаче не би трябвало да става с цената на жестоко нарушение на правата на жителите на страната.
Отново приканват както протестиращите, по този начин и всички останали жители, които не поддържат митингите, да съблюдават Конституцията и законите на страната.
Движението по всички линии на публичния превоз е възобновено в нормалния им маршрут. Преминаването през основните кръстовища е свободно, оповестиха от Центъра за градска подвижност в столицата.
Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост " е почнало малко преди 5 часа сутринта в петък.
"Бях тук, всичко беше обикновено. Дойде огромно количество полиция ", описват протестиращи. Според протестиращите обстановката е била стресираща. Те настояват, че има и арестувани.
Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, и във Варна.
Пловдивските протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня към 4 часа сутринта. Те блокираха кръстовището на булевардите "Шести септември " и "Цар Борис Трети ", което свързва северната и южната част на града, към 20 часа в четвъртък.
"Дойдоха, започнаха да отстраняват принудително палатките. Има развалени такива, несъмнено има изгубени движимости. Написаха ни актове, че пречим на придвижването по пътното платно ", изясни протестиращ.
Според стачкуващите, преди появяването на полицията, на място са се появили и провокатори. Палатковият лагер е изместен на тротоара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР