На територията на града има разположени общо 13 контейнера. Те

...
На територията на града има разположени общо 13 контейнера. Те
Коментари Харесай

240 тона употребявани дрехи и текстил са били дарени във Варна чрез контейнерите на БЧК


На територията на града има ситуирани общо 13 контейнера. Те се намират пред търговски обекти на ул. " Атанас Москов “ 2, на бул. " Владислав Варненчик “ 186, бул. " Народни будители “ 2 и 6, на ул. " Ниш “, на ул. " Подвис “ 25, на ул. " Д-р Пискюлиев “ 6, на бул. " Чаталджа “ 35 и на ул. " Русе “ 29-27.

Кампанията продължава и към този миг. Изискването е облеклата да са чисти и пакетирани, в завързани торби с размер 30/80/30 см.

Българският червен кръст реализира акцията в партньорство с частна компания. Подобен модел съществува в Западна Европа от 25 години. Събраните артикули от време на време се извозват до профилирана фабрика за подбиране, където се преработват или се приготвят за наново оползотворяване. С тези, които са годни за приложимост, се основава спешен запас за подкрепяне от БЧК на потърпевши при бедствия, повреди и рецесии и се прави целево даряване на облекла на хора в потребност.

" Отново напомням, че задачата е както да се помогне на нуждаещи се като се обезпечават годни за приложимост облекла, по този начин и този текстил, който не е кадърен се рециклира. Т.е. търси се и екологичен метод за оползотворяване на този тип боклук “, разяснява Милена Сиракова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР